4 месести червени чушки
8-10 резена прошуто или шунка
225 гр козе сирене на стайна температура
мариновани каперси
За магданозения сос:
1/2 чаша пресен магданоз, нарязан
2 с.л. лимонов сок
1/4 чаша зехтин
сол и черен пипер на вкус
Сложете целите или разполовени чушки в тавичка и ги пъхнете във фурната на най-горна скара. Оставете да се изпекат на горен реотан или грил, докато кожичката им почернее. Обърнете, за да се изпекат и от другата страна. Извадете от фурната и ги оставете в голям съд. Покрийте с капак и оставете да се охладят напълно. Извадете от съда, изчистете семето и обелете. Нарежете всяка чушка на 4 и поставете върху дъска за рязане. Върху всяко парче намажете еднакъв пласт козе сирене, подправете с черен пипер и сложете резен прошуто отгоре. Навийте на рулце. Сложете чушковите рулца в хладилник и ги оставете за поне половин час, да стегне сиренето.
За соса: сложете всички съставки в кухненския робот и ги смелете, докато се получи гладък сос.
Поръсете рулцата леко със соса, украсете с каперсите и поднесете!