Шаран на фурна с кафяв сос
12 Февруари 2013
11870
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 средно голям шаран
1 дафинов лист
2 тънки колелца лимон
150 г червено вино
1 малка глава лук
60 г масло
60 г сланина
брашно
черен пипер
сол
оцет
Нарязваме шарана на малки парченца, поставяме го в съд с лимоновите колелца и дафиновия лист, посоляваме, поръсваме черен пипер, заливаме с виното и оцет и оставяме сместа да престои 4 часа. Правим запръжка от маслото и 40 г брашно, прибавяме ситно нарязания лук и нарязаната на кубчета сланина, изпържваме, заливаме със соса от шарана и вода и възваряваме. Варим до получаване на гъст сос. Прибавяме шарана и задушаваме във фурна, докато шаранът омекне. Поднасяме с варени картофи.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари