600 гр. картофи
150 гр. моркови
200 гр. цвекло
150 гр. зелен грах
200 гр. кисело зеле
100 гр. кисели краставички
80 гр. кромид лук
50 мл олио
2 с.л. оцет
1 ч.л. горчица
1.5 ч.л. сол
5 гр. захар
2 гр. черен пипер, млян
Картофите се сваряват и се обелват. Цвеклото се сварява или се изпича на цели глави. Сваряват се морковите. Картофите, морковите и цвеклото се обелват и се нарязват на кубчета. Нарязват се и краставичките. Киселото зеле и лукът се нарязват на ивички. Всичките зеленчуци се смесват и към тях се добавя зелен грах от консерва. Приготвя се заливката (сос Винегрет): Смесват се олиото, оцетът, солта, захарта, горчицата и черния пипер. Салатата се овкусява с винегрета и се оставя в хладилника да отлежи поне за час.