Шарена туршия
22 Декември 2011
41372
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Червени камби - 2 кг
Червена капия - 2 кг
зеле - 4 кг бяло зеле
Карфиол - 3 кг
Моркови - 2 кг
Зелени домати - 2 кг
целина - 1 глава с листата
Олио - 1 с.л.
Оцет - 1 с.л.
Дафинов лист - 1 пакет
Бахар - 1 пакет
Черен пипер - на зърна 1 пакет
Сол - 250 гр.
Захар - 500 гр.
Всички продукти за шарената туршия се нарязват и смесват. Посипват се със солта и захарта. Добавят се дафиновите листа, бахара и черния пипер. Заливат се с олиото и оцета.
Шарената туршия се разбърква се много добре и се оставя да престои 2 часа.
Пълни се в буркани с шарена туршияи се стерилизира 15 минути.
От посочените продукти се получават 20 буркана шарена туршия от 800 мл.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари