В хладкото мляко се разтваря маята и се оставя да втаса.
В пластмасов съд се поставят брашното, олиото, белтъка, солта, захарта и се добавя втасалата мая. От продуктите се замесва средно меко тесто. Оставя се да престои на топло от 45 минути. до 1 час.
От тестото се разточва кора, от която с нож се изрязват равни квадрати.
Квадратите се разтеглят на правоъгълник, върху който по протежение на едната страна се поставя малко настърган кашкавал, малко шунка, 2-3 тънки лентички чушка и малко магданоз, а от другата страна с нож се правят разрези в тестото, които се прихлупват върху плънката (както е на снимката).
С върха на лъжичка се натискат добре краищата, за да не се отворят кифличките, докато се пекат. Отгоре се намазват с разбит жълтък.
Кифличките се пекат в предварително загрята фурна на 180 - 200 градуса до зачервяване.
Шарени кифлички
22 Юли 2014
8452
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари