500 гр. меко бяло брашно
250 гр. хладко прясно мляко
1 кубче мая
50 мл олио
1 яйце (белтъка за тестото, а жълтъка - за намазване)
1 чаена лъжичка сол
2 супени лъжици захар
100 гр. шунка (нарязана на ивици)
100 гр. кашкавал (настърган)
червена пиперка (нарязана на ивици)
пресен магданоз (ситно нарязан)
сусам
В хладкото мляко се разтваря маята и се оставя да втаса.
В пластмасова купа се поставят брашното, олиото, белтъкът, солта, захарта и се добавя втасалата мая. Замесва се средно меко тесто. Оставя се да престои на топло 45 минути до 1 час.
От тестото се разточва кора, от нея с нож се нарязват равни кубчета.
От кубчетата се разточва правоъгълник, на него по протежение на едната страна се поставя малко сирене, малко шунка, 2-3 тънки лентички чушка и малко магданоз, а от другата страна с нож се правят разрези в тестото и се припокриват.
С върха на лъжичката се притискат краищата, за да се затворят добре кифличките и да не се разтворят докато се пекат.
Кифличките се пекат в предварително загрята фурна на 180 - 200 градуса.