2 чаени чаши захар
1,5 чаена чаша кисело мляко
2 яйца
1 пакет разтопено масло
3 чаени чаши брашно
1 чаена чаша смлени орехи
1 заравнена лъжичка хлебна сода
2 супени лъжици какао
За глазурата:
7-8 шоколадови бонбона (около 100 грама, може и шоколад)
1-2 супени лъжици олио
захарни пръчици или кокосови стърготини
Захарта и киселото мляко се оставят да престоят един час, за да се стопи захарта. Прибавят се двете яйца (разбити), разтопеното масло, брашното, смлените орехи, содата, 2 супени лъжици какао.
Всичко се разбива и се пече в предварително загрята умерена фурна около 25 минути.
Готовият сладкиш се прехвърля върху плато или десертна чиния, застлана с намаслена хартия. След като изстине, се нарязва и се залива с глазура.
За глазурата:
Бонбоните (шоколадът) и 1-2 супени лъжици олио се разтопяват на водна баня. Пастичките се заливат с глазурата. Отгоре се украсяват с разноцветни захарни пръчици или кокосови стърготини.