Жълтъците и белтъците се отделят. В белтъците се слагат 2 с. л. пудра захар и се разбиват на сняг.
Жълтъците се разбиват с 1/2 от останалата пудра захар. Другата част от захарта се смесва със заквасената сметана.
Желатинът се разтваря в 1/3 ч. ч. вода и се загрява малко, за да се разтопи. Прибавя се към сметаната заедно с разбитите жълтъци. Всичко се смесва добре и се добавят разбитите белтъци
Бадемите се смилат и се прибавят към сместа. Кремът се разпределя в намокрена с вода кръгла форма за кекс (с дупка). Изчаква се да стегне.
Кайсиите се разпределят върху крема. Бишкотите се потапят в сока от компота и се подреждат върху кайсиите. Десертът се поставя в хладиник, за да стегне добре. Сервира се, като се обръща в подходяща чиния. Гарнира се по желание.