Как да приготвя вкусно, ароматно сладко с минимално усилие и време? Това е шведска рецепта за конфитюри, проста и бърза. Не предвижда продължително топлинно третиране на плодове. За всеки, който оценява всяка минута от времето си - просто ще му дойде дюшеш!
Това са видовете плодове, които може да използвате при подготовката му- френско грозде, малини, ягоди, боровинки, къпини, грозде. Благодарение на нежната топлинна обработка, плодовете перфектно задържат цвета си, аромата и формата. Безспорният плюс на шведското сладко е , че количеството захар в него се намалява и заготовките се съхраняват безпроблемно в килера при стайна температура.
Съставките
плодове 1 кг
захар 600-700 g
Подготовка
Избирете с какъв плод ще го правите, измийте, поставете в тенджера, за да приготвите конфитюра.
Поставете на котлона да се вари, след като кипне оставете да къркори в продължение на 15-20 минути.
Премахнете тенджерата от огъня, добавете захарта, бързо разбъркайте, докато захарта се разтвори. Напълнете с горещият конфитюр стерилизираните буркани и затворете
Когато конфитюрът се охлади, консистенцията става много подобна на желе, а не течна. И това без добавяне на пектин и други желиращи агенти, имайте предвид. Ако харесвате бързи начини за правене на конфитюр , вземете рецепта за въоръжение си за зимата и я споделете с приятелите си