Желанието да се подготви японски чийзкейк се роди в мен, след като гледах видео за улична храна в една колоритна страна. Въпреки че този шедьовър на сладкарски изделия е трудно да се нарече евтина закуска, той се радва на безпрецедентна популярност сред местното население и туристи.
Нежен, ефирен като гъба, оригиналният японски десерт привлича окото, въпреки че обикновено не се украсява: представете си, торта с лек крем на вкус. Това е божествено!
Подгответе японски чийзкейк у дома , ако имате специални правила за месене на тесто и печене, ще ви трябват най-често срещаните продукти.
Съставките
мляко 130 ml
Крема Сирене 100 g
масло 100 g
Яйчен жълтък 8 бр.
Пшенично брашно 60 грама
царевично нишесте 60 грама
Белтъци13 бр.
захар 130 грама
Подготовка
В тенджера, комбинирайте крема сирене и масло, изсипете в млякото. Всички продукти трябва да са със стайна температура. На бавен огън, като постоянно разбърквате, сместа се загрява. Не отстранявайте от топлина, добавете един жълтък. Пригответе сместа до хомогенна консистенция и чак тогава махнете от котлона.
След това смесете брашното с нишестето със сирената.
Белтъците разбийте със захарта с миксер до получаването на гъста пяна и след това слагайте на малки порции в тестото, като разбърквате с шпатула
В тавичката където ще печете сладкиша сложете хартия и върху нея излейте тестото, след това го поставете във форма с голям диаметър,в която трябва да се излее гореща вода, като по този начин се прави водна баня.
Изпратете чийзкейкът в предварително загрята фурна на 160 градуса за 25 минути, след това на по-ниска температура около 140 градуса, печете още 30 минути. По време на печенето е строго забранено да се отваря вратата на фурната
Оставете продукта да се охлади във фурната, след което охладете за 4-5 часа.
Уверяваме ви, че от такъв десерт ще бъдете пре-доволни, а не без причина той се нарича също памучен чийзкейк, заради мекотата и деликатния му вкус. Ще се опитате ли да го приготвите? Ако е така, препоръчваме да запазите рецептата в отметките, така че да не я загубите.