Поглеждаш я и се влюбваш от пръв поглед, защото вече знаеш, че ще е изключително вкусна! Торта Разбито стъкло е ефектен шедьовър, който се приготвя много лесно и с право може да носи титлата "Звезда на всеки празник". Гостите непременно ще ахнат, когато я разрежете, а когато опитат копринената й сърцевина, ще останат очаровани.
Торта "Разбито стъкло"
Продукти:
- 400 гр. заквасена сметана
- 300 гр. карамелизирано кондензирано мляко
- 25 гр. желатин
- 150 мл вода
- няколко пакетчета разноцветно плодово желе на прах (с различни вкусове)
Приготвяне:
Първо пригответе плодовото желе според инструкциите на опаковката. Обикновено се разтваря в гореща вода, разбърква се добре и се слага в хладилник за 3 часа да стегне. През това време можете да извадите кондензираното мляко и заквасената сметана от хладилника, така че да се затоплят малко до стайна температура.
След втвърдяване нарежете желето на кубчета директно в съда, в който ще приготвяте тортата.
Разтворете желатина (25 г) в 150 мл вода.
В отделен съд смесете заквасена сметана, кондензирано мляко и разтворен желатин.
След това смесете внимателно сместа със заквасена сметана с кубчетата желе.
Поставете получената маса във форма за торта. Ако желаете може да сложите пласт бишкоти на дъното на формата, но това не е задължително.
Снимка: Pinterest
Сложете тортата в хладилника за около 4 часа да стегне.
Снимка: Pinterest
Насладете й се!