4 средно големи свински пържоли
250 гр. мариновани гъби
250 гр. пресни печурки
300 мл бяло вино
2 супени лъжици горчица
2 супени лъжици доматен сос
2 скилидки чесън
1/2 китка пресен магданоз
олио, черен пипер, поправки, сол
В дълбок тиган сложете олио и поставете вътре пържолите да се задушават (предварително ги подправете на вкус). След като хубаво се зачервят от двете страни, добавете 200 мл бяло вино, две супени лъжици горчица, 2 супени лъжици доматен сос, покрийте тигана с капак и оставете месото да се задушава на слаб огън още 30 минути. Добре омекналото месо извадете от соса. Добавете в тигана останалата част от виното, нарязаната скилидка чесън и оставяме малко да се задушат, след което добавете целите мариновани гъби и нарязаните на половинки пресни печурки. Пържете около 15 минути. След това добавете нарязания магданоз, поръсете с черен пипер и отново върнете месото в тигана. Покрийте тигана с капак и оставете ястието още 5 минути на тих огън.
Поднесете се по желание самостоятелно или в допълнение с картофи или ориз.