Шепа ябълки, шепа орехи и пухкаво тесто! Новата карамелена наслада за душата и небцето:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Шепа ябълки, шепа орехи и пухкаво тесто! Новата карамелена наслада за душата и небцето:
Шепа ябълки, шепа орехи и пухкаво тесто! Новата карамелена наслада за душата и небцето:
24073
Шепа ябълки, шепа орехи и пухкаво тесто! Новата карамелена наслада за душата и небцето:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако досега не сте имали успех в сладкишите, днес имаме нещо специално за вас - предлагаме ви да приготвим заедно този вкусен ябълково-карамелен сладкиш , който ще се превърне в любимия гост на трапезата у дома ви. Дори и на пръв поглед да изглежда сложно, всъщност приготвянето му е елементарно, а се получава ефектен и ужасно вкусен ябълков сладкиш , с който може да почерпите и свекървата, и най-отбраните гости.

Всички ще са възхитени! Ето как да си приготвите този вит ябълков сладкиш с карамел :

Вит ябълков сладкиш с карамел

Продукти за тестото:

350 гр.брашно

2 с.л.масло

1 яйце

1 щипка сол

150 мл топло прясно мляко

4 супени лъжици захар

1 пакетче суха мая

Плънка:

4 с.л.меко масло

75 гр. крема сирене

110 гр.кафява захар

1/2 ч.л.канела

1/2 ч.л.сол

100 гр.нарязани орехи

100 гр.нарязани на кубчета ябълки

За карамеления сос:

55 гр.масло

55 гр.кафява захар

2 с.л.сметана с висока масленост

1 ч.л.екстракт от ванилия

Приготвяне:

За да направите тестото, смесете в купа брашното, яйцето, маслото и солта. В различен съд разтворете сухата мая и захарта в топлото мляко, а след това прехвърлете сместа в купата с брашно. Омесете добре тестото, докато се образува еднородна консистенция - може и с миксер, с приставките за тесто. Покрийте купата с кърпа и я оставете на плота за 1 час.

тесто в купа

В малка купа разтрийте с вилица мекото масло и крема сиренето, добавете кафява захар, канела, сол и разбъркайте, докато се получи гъста и равномерна смес.

карамелен крем

Разтеглете втасалото тесто с ръце, разточете го с точилка на правоъгълник и върху едната половина намажете приготвената смес с канела, а отгоре поръсете нарязани орехи и ябълки. Затворете плънката с втората половина на тестото.

Сладкиш с карамел и ябълки

Нарежете правоъгълника на 8 равни ленти, усучете всяка от тях под формата на спирала и подредете в тава за печене в кръг, като започнете от средата.

вит ябълков сладкиш

Печете на 170 ° C за 25 минути. Докато сладкишът е във фурната, пригответе соса от карамел. За целта в тиган с незалепващо покритие на слаб огън разтопете маслото, добавете към него кафява захар и разбъркайте старателно, докато захарта се превърне в карамел. Добавете сметаната и екстракта от ванилия, и разбъркайте добре, докато се сгъсти.

Извадете сладкиша от фурната и я залейте с карамелен сос. Комбинацията от ябълки с карамел и канела ще зарадва и най-капризния гост!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft