Шеф Ангелов сподели супер рецептата си, която е негова гордост

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Шеф Ангелов сподели супер рецептата си, която е негова гордост
Шеф Ангелов сподели супер рецептата си, която е негова гордост
24741
Шеф Ангелов сподели супер рецептата си, която е негова гордост
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Шеф Виктор Ангелов смело може да се нарече лошото ченге в българския вариант на световноизвестното състезание за професионални готвачи „Hell’s Kitchen”. Специално за читателките той разкри своята супер рецепта за шоколадово суфле със сабайон.

Необходимите продукти за него са:

200 г краве масло

200 г шоколад

160 г захар

5 яйца

4 жълтъка (около 80 г)

90 г брашно

Начин на приготвяне:

Разтопяваме шоколада и кравето масло на водна баня.

Междувременно разбиваме захарта и яйцата в миксера до получаване на мека пяна. Добавяме жълтъците към сместа от шоколад и масло. След което обединяваме сместа от шоколад , масло и жълтъци със разбитите яйца и захар. Накрая добавяме пресятото брашно и бъркаме, докато се усвои.

В предварително намазани с краве масло формички за печене и покрити с какао на прах, разливаме готовата смес. Замразяваме. При поръчка изваждаме и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса между 6 и 10 минути (до готовност)

За сабайон:

Нужни са ви:

2 яйца

30 г захар

90 г бяло вино

портокалова кора

щипка кардамон

В купа на водна баня слагаме яйцата, захарта и виното. Разбъркваме енергично, добавяме портокалова кора и кардамон за аромат. Използва се на момента! 

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft