Обичате шишчетата, но нямате барбекю или скара, на която да си ги направите? Няма проблем! Искаме да споделим с вас рецепта за приготвяне на това ястие у дома. Опитайте се да готвите шишчета по този начин и ще разберете, че не е необходимо да ги печете на барбекю или скара
Месото е толкова нежно и сочно, че приятелите ви ще ви помолят да споделите рецептата. И такава марината може да се използва както за домашно барбекю , така и за месо, което ще правите на скара . Надяваме се да ви хареса!
Съставки
Свинско месо 1 кг
Домат 4 бр
Лук 3 бр.
Черен пипер (смлян) вкус
Сол на вкус
Приготвяне:
Нарежете свинското месо на филийки с размери 4–5 см. Добавете сол и черен пипер към месото и добавете любимите си подправки.
Лукът, нарязан на 4 части, разглобете всяка част на венчелистчетата и ги добавете към месото.
Обелете доматите и ги настържете на средно ренде. Можете да използвате домати в собствения си сок, след което да ги добавите към месото заедно със сока.
Оставете месото в сместа за поне 30 минути, за да може правилно да се маринова.
Вземете дървените шишчета и засадете парчетата свинско месо върху тях, редувайки с лук.
Вземете шишче за печене и поставете месчето. Поставете кебапа в един ред, за да му дадете възможност за равномерно печене от всички страни.
Загрейте фурната до 200 градуса и изпратете шишчетата за около 40 минути.
Вашият сочен шиш е готов! Насладете се на тази страхотна храна със семейството и приятелите. Не забравяйте да споделите рецептата с приятелите си.