Шишчета с телешко и фъстъчен сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Шишчета с телешко и фъстъчен сос
Шишчета с телешко и фъстъчен сос
admin
Добавена от: admin
5704
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

550 г телешка флейка
⅓ ч.ч. лек терияки сос (с ниско съдържание на сол)
½ ч.л. (разделена на две части) лют сос (например табаско)
1 малка глава кромид лук, нарязан на колелца
1 червена сладка чушка, почистена от семената и нарязана на хапки
2 с.л. фъстъчено масло

Включете барбекюто/грила и междувременно почистете флейката от мазнината. Нарежете диагонално. В купа смесете соса терияки и ¼ ч.л. от лютия сос. Прибавете резените месо и разбъркайте, докато се овалят равномерно. Покрийте и оставете в хладилника за 30 мин. Набодете месото на шишове, като редувате с лука и сладката чушка. Заделете маринатата. Изпечете на грила до порозовяване на местото в средата или до желаната готовност. В малка тенджерка, смесете фъстъченото масло, водата, ¼ ч.л. от лютия сос и 2 с.л. от заделената марината. Сгорещете на умерено силен огън и гответе докато се стопли равномерно. Подредете шишчетата върху салатено плато полейте с фъстъчения сос.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft