телешко шкембе - 600 г
яйца - 2 жълтъка
кисело мляко - 1 кофичка
червен пипер - 2 ч.л.
сол
чесън - 5 скилидки
оцет - на вкус
червен пипер - лют
олио - 120 мл
Неизчистеното шкембе се попарва във вряща вода за 3 минути и веднага с кухненски нож се остъргва вътрешната страна на шкембето. След това се изчиства и външната страна, като се измиват зацапаните места или се изчистват с нож заедно с ципата. Шкембето отново се измива и се слага в тенджера с със студена вода и се вари на силен огън около около 2 часа и половина.
Свареното шкембе се изважда и се нарязва на парчета. В съд се разбиват жълтъците и киселото мляко. Преместват се на огъня и се бъркат непрекъснато до кипване. Добавят се бульонът и нарязаното шкембе, овкусява се със солта. Шкембето с кисело мляко се вари още около 10 минути. В отделен тиган се запържва олиото с червения пипер и се залива върху готовото шкембе.
Поднесете чорбата с подправка от счукан чесън с оцет и лют червен пипер.