Шкубанки (картофени топчета) с мак
13 Юли 2012
5750
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Поставяме настърганите картофи във вряща подсолена вода и ги варим до полуомекване. Изливаме две трети от водата, прибавяме брашното, правим няколко отвора в брашното с лъжица, похлупваме съда с капак и доуваряваме картофите на тих огън. Разбъркваме сварените картофи с брашното до получаване на гладко тесто и гребем от него с натопена в сгорещено масло лъжица, оформяме шкубанките (топчетата) и ги поставяме в чиния. Поръсваме ги със смлян мак, пудра захар и сгорещено масло.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари