Шницел по ловджийски

вход през zajenata.bg
Шницел по ловджийски
admin
Добавена от: admin
21556
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 свински пържоли без кост
250 гр. бекон, накълцан
2 чаши дребни гъби, нарязани на четвъртинки
2 с.л. зехтин + още малко, ако е необходимо
1/2 чаша брашно
2 големи яйца, леко разбити
1 чаша хлебни трохи
4 с.л. масло
4 с.л. брашно
3 чаши телешки бульон
сол и черен пипер на вкус

Разрежете всяка пържола на две през средата, така че да получите 2 по-тънки парчета. Поставете всяка пържолка в закопчаващ се плик и с чук ги изтънете до дебелина около 0,5 см. Подправете с малко сол. След това оваляйте месото в брашното, потопете в разбитите яйца и оваляйте в хлебните трохи. Оставете пържолите настрана.
В голям тиган запържете бекона, докато стане леко хрупкав - за 5-7 минути. Извадете го с решетъчна лъжица, като оставите отделената мазнина в тигана. Сложете бекона настрана.
Прибавете гъбите към мазнината в тигана и запържете за 5-6 минути на умерен огън, докато гъбите омекнат и леко покафенеят. Извадете и тях с решетъчна лъжица.
Добавете 1-2 с.л. зехтин към мазнината в тигана, така че да се получи тънък слой мазнина в тигана. Прибаветеподготвените свински пържоли и запържете за 2-3 минути от всяка страна, докато станат леко кафяви и месото е готово. Гответе ги на порции, като добавяте още мазнина между порциите, ако е необходимо. Оставете готовото свинско настрана.
Почистете тигана от загорелите парченца.
Сложете в тигана маслото и брашното на умерен огън и бъркайте, докато се смесят. Варете за минута-две. След това започнете да добавяте постепенно бульона при непрекъснато бъркане. Оставете да закъкри и гответе така за 5 минути, като бъркате често. Сосът ще се сгъсти. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Върнете вътре запържените пържолки, гъбите, бекона и отделената при пърженето мазнина. Внимателно разклатете тигана, за да се покрие месото със соса. Варете минута-две, колкото да се загреят равномерно съставките. Опитайте на вкус и подправете, ако е необходимо.
поднесете с топло шпецле (прясна паста) или пържени картофки.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft