Шоколадова баклава с вкус на ФЕРЕРО! Уникално вкусна и разтапящо сладка:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Шоколадова баклава с вкус на ФЕРЕРО! Уникално вкусна и разтапящо сладка:
Шоколадова баклава с вкус на ФЕРЕРО! Уникално вкусна и разтапящо сладка:
4161
Шоколадова баклава с вкус на ФЕРЕРО! Уникално вкусна и разтапящо сладка:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Шоколадовата баклава по днешната рецепта безспорно е най-вкусната, която някога сте опитвали! Сладка, ароматна и много сочна, с наситено шоколадов вкус - може ли някой да устои на невероятната Баклава с вкус на Фереро ?

Шоколадова баклава с вкус на Фереро

Продукти:

500 г кори за баклава

За шоколадовата заливка:  

100 г черен шоколад

100 г нутела или подобен течен шоколад

100 г масло

100 мл олио

За плънката:  

300 г печени и нарязани лешници

150 г бисквити

2 супени лъжици нутела или подобен течен шоколад

мляко според нуждите

За сиропа:  

800 мл вода

500 г захар

2 пакетчета ванилова захар

още 3 супени лъжици разтопено масло

Начин на приготвяне: 

Първо направете заливката за корите: Разтопете всички съставки на слаб огън до получаване на лъскава и равномерна смес. Оставете настрана да се охлади, докато приготвяте плънката.

шоколадов сироп

Сложете нарязаните и запържени лешници в купа, добавете смлените бисквити, нутелата и малко мляко, колкото да се навлажнят бисквитите и лешниците. Най-добре е да разбъркате всичко с върха на пръстите си, защото така шоколадът се смесва най-добре с останалите съставки.

шоколадова плънка

Поставете една кора върху равна работна повърхност, след което я намажете с няколко супени лъжици от шоколадовия сироп. Равномерно добавете няколко супени лъжици пълнеж по самия край, след което навийте кората като щрудел.

шоколадова баклава

Навитата баклава се реди върху намазнена тава и с остър нож се нарязват рула с дължина 6-7 см. Намажете цялата повърхност на баклавата с 3 супени лъжици разтопено масло. Поставете така приготвената баклава и я печете в предварително загрята фурна на 150 градуса за около 40 минути.

баклава с шоколад

Междувременно сварете сиропа: Оставете да заври водата със захарта и ваниловата захар и след като заври, варете още 10 минути. Изпечената и охладена баклава се залива с горещ сироп. Може да ви се стори прекалено много сироп, но не се притеснявайте, баклавата ще попие всичко.

сиропирана баклава

След като баклавата поеме течността и се охлади, я покрийте с фолио и я оставете в хладилник за една нощ.

шоколадова фереро баклава

На следващия ден поднесете баклавата с чаша хубаво турско кафе.

баклава с вкус Фереро

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft