Шоколадова баклава

вход през zajenata.bg
24968
Снимков материал: pixabay.com
Шоколадова баклава

Необходими съставки:

* 1 чаена лъжичка канела

* 800 гр. захар

* 600 гр. вода

* 250 гр. масло 

* 300 гр. шоколад за готвене настърган

* 300 гр. ядки 

* 500 гр. кори за баклава

* Индийско орехче

* 0.5 лимон цеден

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

В настърганият шоколад се добавя канелата. Взима се една кора и се сгъва на две.

На нея се слага една супена лъжица настъргани орехи, една супена лъжица смлени ядки и две супени лъжици настърган шоколад. След това се навива на руло. Процедурата се повтаря с всички кори, които се нареждат в намаслена тавичка. Баклавата се нарязва на около 6cm и се изсипва с разтопеното масло. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса около 20-ина минути, докато получите златисто жълт цвят. Изпечената баклава се изважда от фурната и над нея се пръска малко индийско орехче. Оставя се да се охлади и се залива с горещ сироп. Покрива се с фолио и се препоръчва да преседи една нощ,  за да се накисва и омекне достатъчно.

Подготовка на сиропа:

Захарта и водата се поставят да къкрят около 10 - тина минути. Добавя се сок от лимон и се оставя да ври още 2 минути. Оставя се да изстине за около 5 минути преди да се излее върху баклавата.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft