Шоколадова бисквитена торта
13 Декември 2012
231790
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Накиснете стафидите в рома за минимум 1 час. Поставете в купа начупения на парченца шоколад и маслото и разтопете на водна баня (съдът с шоколада не трябва да се допира до горещата вода). Добавете на части към предварително разбитата сметана. След това постепенно добавете към сместа стафидите, вишните, лешниците и начупените на дребно бисквити и добре разбъркайте. Изсипете шоколадовата смес в предварително намазана с мазнина форма за торта с диаметър 20 см. (за предпочитане с разглобяеми стени). Изравнете, покрийте с фолио и поставете в хладилник за минимум 4 часа. Преди да сервирате, поръсете отгоре с какао на прах, нарежете на парчета и поднесете с разбита заквасена сметана или топка сладолед.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари