350 грама черен шоколад (50-70% какао), начупен на парчета
200 грама пудра захар
225 грама краве масло, нарязано на кубчета + малко за намазване на съда за печене
6 пресни яйца (отделете жълтъците от белтъците)
175 милилитра вряща вода
1 чаена лъжица инстантно кафе
Дъното на форма за печене покрийте с пергамент, който намажете с масло.
Смелете шоколада и пудрата захар с помощта на блендер до прахообразно състояние. Добавете маслото, жълтъците, кафето и налейте водата.
В отделен съд разбийте белтъците на гъста пяна, която съединете с получената шоколадова маса. Трябва да добавяте постепенно белтъците, като ги разбърквате внимателно.
Разпределете "тестото" в подготвената форма, която сложете във вече горещата фурна (180 градуса) за около 45-60 минути (с клечка за зъби проверете готовността).
Преди да поднесете десерта, оставете го на стайна температура за известно време, докато се охлади.
Може да поднесете с пудра захар, да украсите с пресни ягодоплодни или да декорирате с ванилов сладолед.
Да ви е сладко!