Всички съставки за тестото се поставят купа и се объркват на ръка до еднородна смес.
Сместа се оставя в хладилник за 30 минути.
След това от тестото се разточва тънка кора с дебелина 3-4 мм, поставя се във форма-сърце (или кръгла тава с диаметър 24 см), набожда се с вилица и се пече 10 минути на 180 градуса.
От останалата част от тестото се пекат малки сърчица.
Върху изпеченото тесто се поръсват 50 гр. едро нарязани лешници.
В касерола се поставят кондензираното мляко, захарта, маслото.
Сместа се оставя да заври и огънят се намалява, така че да къкри около 15 минути.
Сосът ще започне да се сгъстява.
Топлият карамел се изсипва върху лешниците във формата.
Тортата се оставя в хладилник за 1 час, докато добре се охлади.
Приготвя се ганашът:
В касерола на котлона се поставят шоколадът и сладката сметана (ако не ви е достатъчно сладко, може да се добави и захар).
Щом шоколадът се разтопи и се смеси със сметаната, се сваля от огъня и се оставя да поизстине 10 минути.
След това шоколадовия крем се нанася върху сладкиша и отгоре се поръсват останалите 50 грама нарязани лешници.
Тортата се оставя да стегне около час и може да се нареже.
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Шоколадова торта-сърце - сюрпризирайте любимия за Свети Валентин
Шоколадова торта-сърце - сюрпризирайте любимия за Свети Валентин
3 Февруари 2016
11228
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари