Шоколадова торта с фъстъчен крем

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Шоколадова торта с фъстъчен крем
Шоколадова торта с фъстъчен крем
admin
Добавена от: admin
20466
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За блата:
6 яйца
600 мл. захар
300 гр. масло
150 гр. черен шоколад (70% какао)
400 мл. брашно
3 ч.л. бакпулвер
4 с.л. какао
1 щипка сол
50 мл. кокос
За фъстъчения крем:
300 мл. фъстъчено масло
400 мл. крема сирене
200 мл. пудра захар
200 мл. сладкарска сметана
За шоколадовия сос:
100 гр. черен шоколад (70% какао)
100 мл. сладкарска сметана
100 мл. светъл захарен сироп
25 гр. масло
За шоколадовата глазура:
100 гр. черен шоколад
125 гр. млечен шоколад
135 мл. сладкарска сметана
1 с.л. глюкоза или светъл захарен сироп
175 гр. масло на стайна температура
 

Включете фурната на 175 градуса. Разбийте яйцата със захарта. Разтопете маслото в кастрон. Махнете от огъня и добавете вътре натрошения шоколад. Бъркайте на слаб огън, докато шоколадът се разтопи. Смесете шоколадовата смес с яйчената. Смесете брашното, бакпулвера, какаото и солта в отделен съд с вилица. Пресейте и прибавете бавно получената смес към тестото с шпатула. Намажете подходяща форма с масло и поръсете с кокоса. Излейте вътре тестото. Печете във фурната около 30-35 минути. Пробвайте готовността със суха клечица – блатът трябва да е стегнат, но още леко лепкав вътре. Оставете да се охлади и поставете в хладилника няколко часа.
За фъстъчения крем:
Разбийте на крем фъстъченото масло, крема сиренето и захарта. Разбийте отделно сметаната и я разбъркайте с фъстъчения крем. Извадете от хладилника блата и разрежете на 5 еднакво големи квадрата (ще се наложи да изрязвате и подравнявате малко, докато паснат). Намажете от фъстъчения крем между блатовете.
За шоколадовия сос:
Нарежете ситно шоколада и го смесете със сметаната, захарния сироп и маслото в кастрон. Поставете да къкри на умерен огън, докато се получи гъст шоколадов сос. Оставете готовия сос да изстине.
За шоколадовата глазура:
Нарежете ситно шоколада и поставете в метална купа. Сварете сметаната със сиропа в тенджерка. Излейте топлата смес върху шоколада го оставете така 2 минути. Разбъркайте, докато се получи гладка шоколадова смес. Оставете глазурата да поизстине. Разбийте с миксер или домакинска тел маслото в шоколадовата смес, нарязано на малки парченца. Глазурата трябва да е гладка и лъскава. Излейте я върху тортата и оставете в хладилник 30 минути. След като изтече времето, извадете тортата и я залейте с шоколадовия сироп. Покрийте с фъстъчени ядки.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft