В дълбок съд се смесват сметаната, захарта и ванилията. Разбиват се с миксер до кремообразна смес (3-4 минути). В сместа се добавя Нутелата и бавно се разбърква с лъжица, докато всичко се обедини. В подходяща форма (тавичка) се подреждат бисквитите, така че да покрият дъното на съда. Ако е необходимо, натрошете на парчета, така че да покрият плътно дъното. Над бисквитите нанесете крема на дебел слой и равномерно разпределете. Добавете нарязани ягоди. Върху крема подредете още един слой бисквити и върху тях отново равномерно намажете от шоколадовата смес.
Покрийте съда с фолио и оставете да пренощува в хладилник. Преди поднасяне може да украсите по желание с пресни ягоди, ядки, още течен шоколад и пр.
Нарежете тортата на кубчета или триъгълници.
Шоколадова торта с ягоди
18 Юни 2014
33235
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари