Покрийте продълговата форма за хляб или кекс с пергаментова хартия, като оставите около 5 см. от хартията да виси извън формата. В голяма купа смесете бисквитите, орехите, бадемите и лешниците.
Напълнете тенджерка с 5 см. вода; оставете я да заври на бавен огън, докато закъкри. Смесете шоколада, маслото и щипката сол в огнеупорна купа. Поставете я върху къкрещата вода (но без да я докосва!) и бъркайте, докато шоколадът и маслото се смесят и разтопят. Махнете купата от огъня. Излейте шоколада върху ядките и бисквитите и объркайте добре сместа. Пресипете я в приготвената форма. Покрийте с прозрачно фолио и оставете в хладилник, докато шоколадът стегне - поне за 8 часа.
Около 2 часа преди да поднесете, извадете хлебчето от хладилника и го отвийте, за да се отпусне на стайна температура. С помощта на висящите краища на хартията, издърпайте франзелата от формата; прехвърлете я върху дъска за рязане. Нарежете го на резени.
Шоколадова франзела
7 Февруари 2014
38094
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари