Шоколадови банани в хладилника
9 Април 2014
22864
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Обелете бананите и ги нарежете на половинки. Нанижете половинките банани на дървените пръчици, а след това ги поставете върху чиния, покрита с хартия за печене, и ги оставете да замръзнат във фризера.
Шоколадът натрошете на парчета и разтопете на слаб огън. След това оставете настрана да се охлади леко. Докато разтопеният шоколад се охлажда, пригответе съставките за декориране. Можете да изберете счукани орехи или лешници, бисквитени трохи, цветни пръчици и др.
Извадете бананите от фризера и ги потопете в разтопения шоколад, а веднага след това - оваляйте в приготвените трохи за декорация.
След това върнете бананите във фризера да се замразят отново. Сервирайте ги като десерт или закуска.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари