Шоколада Нутела и аз имаме своя собствена история, която най-често включва лъжица и късните вечери, в които учех за студентските си изпити. Няколко лъжици шоколад ми бяха напълно достатъчни за да задоволя жаждата си за нещо сладко и да остана да чета до късно вечерта.
Класическият шоколад с лешници, Нутела е създаден през 1946 година от италианския майстор сладкар Пиетро Фереро. От както е създаден, той се е превърнал в незаменима добавка към палачинки, сладолед и пудинг. Натрошените лешници и финия шоколадов вкус придават неповторим вкус на бисквитите и ги правят перфектната компания за късните нощи, в които трябва да свършите някаква работа.
Продукти:
1 пакетче и половина обезсолено масло (със стайна температура)
3/4 чаша кафява захар
3/4 чаша бяла захар
1 чаша Нутела
1/2 ч.л. ванилия
2 яйца
2 чаши и 2 с.л. брашно
1/4 чаша неподсладено какао
1/2 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.л. сол
1 чаша шоколадов чипс (малки парченца шоколад)
1/2 чаша натрошени лешници
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 C. Разбийте маслото с помощта на миксер за около 3 минути до получаване на пухкава смес. Добавете захарта и Нутелата и разбъркайте добре, като избутвате сместа от стените на купата за по-добро смесване.
Добавете яйцата едно по едно, като след всяко бъркате около 30 секунди. Добавете ванилията и разбъркайте за още 10 секунди.
Пресейте заедно брашното, какаото, солта и содата (не пропускайте тази стъпка за да може да пресеете бучките в какаото). Добавете пресятата смес към сместа на маслото. Разбъркайте на ниска скорост, докато се получи хомогенна смес, като отново избутвате сместа от стените на купата до дъното, за по-добро смесване. Добавете шоколадовите парченца и лешниците и оставете сместа в хладилника за 10 минути.
Сложете пергаментна хартия за бисквити в една тавичка и като използвате лъжица, сложете по една от тестото върху всяко очертание. Пече се на 180 C за 10-12 минути. След като са готови се оставят да изстинат на листа за около 1-2 минутки, преди да ги прехвърлите в друг съд за окончателното им охлаждане.