Шоколадови гофрети с черешов сос и сладолед

28 Март 2012
18171
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Разбийте с миксер кравето масло, захарта и ванилията. Прибавете яйцата и бъркайте до получаване на кремообразна маса. Смесете брашното с бакпулвера и какаото и прибавете млякото. Полученото меко тесто оставете да престои 20 мин. и изпечете гофретите.
Топлите гофрети разрежете на две и поставете в чиния за сервиране. Поръсете с нарязан на малки парченца шоколад. Добавете по една топка ванилов сладолед и гарнирайте със сладкото от череши. Сервирайте веднага. Още по-ефектен е десертът, ако подредите гофретите и топките сладолед под формата на кула, след което ги залеете с черешовия сироп!
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари