Шоколадови еклери

вход през zajenata.bg
Шоколадови еклери
admin
Добавена от: admin
23790
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

масло - 125 г
сол - 1 шипка
оцет - 1 ч.л. винен
брашно - 250 г
яйца - 7 броя, за тестото
прясно мляко - 1/2 л за крема
брашно - 50 г
захар - 100 г
яйца - 3 жълтъка
ванилия - 2 пакетчета
шоколад - 100 г черен
масло - 1 с.л. 

От първите 5 продукта се приготвя варено тесто. В 1/2 л вряща вода се пуска пакетчето масло, щипка сол, оцетът и брашното на равномерна струя при непрекъснато и бързо бъркане с дървена лъжица. Когато тестото започне да се отделя от съда, го свалете от котлона, но не спирайте да бъркате, докато се охлади. Отново при непрестанно бъркане прибавете яйцата едно по едно.

От така приготвеното варено тесто се гребват топки с лъжица, потопена в мазнина, които се нареждат на разстояние една от друга в намазнена тава. Пекат се в умерена фурна, която не се отваря първите 20 минути, за да не спаднат.

Щом се изпекат, ги оставете 15-20 минути на отворена фурна (за да не спаднат). След като топките изстинат, отрежете капачета и ги напълнете с гъст ванилов крем. Покрийте ги с капачетата и ги полейте с разтопен на водна баня шоколад с масло.

За приготвяне на крема разбийте яйцата с млякото и сложете на горещ котлон. Добавете захарта, ванилиите и щом се сгорещи, изсипете и брашното. Кремът се бърка до сгъстяване. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft