150 гр. маргарин
1/4 чаша червено вино
2 супени лъжици царевичен сироп
100 гр. шоколад за готвене
250 гр. пудра захар
2 чаши брашно
1/2 чаша прясно мляко
1/3 чаша топла вода
Омесете тесто от брашното, млякото, водата, захарта и маргарина. Омесете го добре, разточете и изрежете от него понички във вид на сърце (с помощта на сладкарски формички).
В тенджера сипете няколко пръста олио и загрейте на 200 ° C. Изпържете в него поничките за по 1 минута от двете страни. След това ги прехвърлете върху хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
В по-малък съд разтопете малко маргарин или масло заедно с шоколада, виното и царевичния сироп. С получената глазура намажете охладените леко понички. Отгоре поръсете по желание със захарни пръчици, кокос, смлени ядки и пр.