Шоколадови трюфели Мохито и Маргарита

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Шоколадови трюфели Мохито и Маргарита
Шоколадови трюфели Мохито и Маргарита
admin
Добавена от: admin
5960
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

(получават се по 15 броя от всеки вид)

250 мл. гъста сметана
300 гр. качествен черен шоколад (70% какао) за трюфелите
100 гр. качествен черен шоколад – за глазура
15 мл. ром (тъмен или светъл)
15 мл. текила
кората от 4 лайма (лимона), много ситно настъргана
10 ментови листа, нарязани ситно
морска сол на люспички
по около 6 парченца бял и млечен шоколад – за украса
 

Натрошете тъмния шоколад за трюфелите на малки парченца. Налейте сметаната в стъклена купа и поставете върху съд с вряща вода, за да се затопли. Щом сметаната започне да бълбука, махнете от огъня, прибавете вътре натрошения шоколад и бъркайте, докато шоколадът се разтопи. Прибавете малка щипка от морската сол.
Разделете сместа равномерно в 2 купа; към едната купа прибавете рома, а към другата – текилата. Разбъркайте и двете смеси добре, след това оставете за 20 минути да изстинат.
Отделете малко лимонова кора за по-късно, а остатъка разпределете между двете смеси, като прибавите и още малко морска сол към сместа с текила, бъркайки много внимателно, за да не се разтрошат люспичките морска сол. Пъхнете двете купи в хладилника, за да изстинат добре. След около час разтрошете останалите 100 грама черен шоколад и го разтопете. Извадете шоколадовата смес с текила и с помощта на лъжичка гребнете малко от нея, оформете на топчица между дланите си (най-добре е да носите ръкавици) и поставете върху плоска чиния. Повторете до изчерпване на сместа. Оваляйте получените трюфели в разтопения черен шоколад, като правите пауза между всеки 2-3 трюфела, за да поръсите готовите с малко морска сол и лимонова кора, преди шоколадът да стегне.
Повторете процедурата с оформянето и с ромовата смес, след това оваляйте ромовите трюфели в нарязаните фино листенца мента и покрийте с разтопения шоколад. Поръсете ромовите трюфели само с лимонова кора.
Сложете млечния и белия шоколад в купички и разтопете на микровълновата фурна, след което с малка лъжичка поръсете капчици от белия шоколад върху ромовите трюфели, а от млечния шоколад – върху тези с текилата. Завършете с още малко лимонова кора и още малко морска сол върху Маргарита-трюфелите.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft