Шоколадови яйца с фъстъчена черупка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Шоколадови яйца с фъстъчена черупка
Шоколадови яйца с фъстъчена черупка
admin
Добавена от: admin
17003
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1/3 чаша подсладено кондензирано мляко
1/4 чаша масло
3 чаши пудра захар
1/2 ч.л. ванилия
280 гр. черен шоколад (шоколадов чипс, шоколадови фигурки и пр.)
2 чаши нарязани ситно фъстъци (може и солени)

Разтопете шоколада на водна баня или в микровълновата фурна, като бъркате, докато стане гладка и лъскава смес. Разстелете натрошените фъстъци върху широка чиния.
Докато се топи шоколадът, разбийте млякото, маслото и ванилията. Постепенно разбъркайте в сместа 2 1/2 чаши от пудрата захар. Потопете ръце в пудра захар и месете полученото тесто, докато стигне желаната консистенция. Трябва да бъде твърдо, но не и трошливо. Добавете още захар, ако е необходимо. Тестото трябва да е лепкаво. Оформете го на фитил и поръсете от всички страни с пудра захар, след това го увийте в пергаментова хартия. Замразете в хладилник за поне 1 час, докато стане достатъчно твърдо, за да се оформи.
Когато тестото стегне, отрежете от него парченца с желаната големина. Оформете от парченцата яйца. Потопете ги в разтопения шоколад, така че да се покрият равномерно и изтупайте излишното количество. Сложете покритите с шоколад яйца върху фъстъците и оваляйте добре отвсякъде. Оставете ги да се стегнат за минута-две. Дооформете, ако е необходимо. Оставете в хладилник до поднасянето. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft