1/3 чаша подсладено кондензирано мляко
1/4 чаша масло
3 чаши пудра захар
1/2 ч.л. ванилия
280 гр. черен шоколад (шоколадов чипс, шоколадови фигурки и пр.)
2 чаши нарязани ситно фъстъци (може и солени)
Разтопете шоколада на водна баня или в микровълновата фурна, като бъркате, докато стане гладка и лъскава смес. Разстелете натрошените фъстъци върху широка чиния.
Докато се топи шоколадът, разбийте млякото, маслото и ванилията. Постепенно разбъркайте в сместа 2 1/2 чаши от пудрата захар. Потопете ръце в пудра захар и месете полученото тесто, докато стигне желаната консистенция. Трябва да бъде твърдо, но не и трошливо. Добавете още захар, ако е необходимо. Тестото трябва да е лепкаво. Оформете го на фитил и поръсете от всички страни с пудра захар, след това го увийте в пергаментова хартия. Замразете в хладилник за поне 1 час, докато стане достатъчно твърдо, за да се оформи.
Когато тестото стегне, отрежете от него парченца с желаната големина. Оформете от парченцата яйца. Потопете ги в разтопения шоколад, така че да се покрият равномерно и изтупайте излишното количество. Сложете покритите с шоколад яйца върху фъстъците и оваляйте добре отвсякъде. Оставете ги да се стегнат за минута-две. Дооформете, ако е необходимо. Оставете в хладилник до поднасянето.