За пандишпановия блат:
4 яйца
1 чаена чаша захар
1 чаена чаша олио
1 чаша прясно мляко
10 супени лъжици грис
10 супени лъжици брашно
1 пакетче бакпулвер
1 пакетче ванилия
1 пакетче канела
150 гр. стафиди
150 гр. орехи
2 супени лъжици какао
Сироп:
400 гр. захар
500 мл вода
Освен това:
По желание заквасена сметана или сметана за разбиване, натрошени орехи, сусам и пр.
За блата:
1. Яйцата трябва да бъдат на стайна температура.
2. В дълбок съд се разбиват заедно със захарта и ваниловата захар. Трябва да станат на хубава пухкава смес.
3. Прибавят се олиото и млякото, и всичко хубаво се разбърква.
4. В друг съд се поставят брашното, грисът, бакпулверът, канелата и какаото, хубаво се объркват и бавно се добавят в дълбокия съд с яйцата.
5. Към цялата смес се прибавят стафидите и орехите.
6. Приготвеното тесто се пече в тавичка с диаметър 30 см, намазана с олио или покрита с хартия за печене.
Сироп:
1. В касерола се поставят захарта и водата.
2. Сместа се вари 10 минути, считано от момента на завирането.
3. Студеното реване се залива равномерно с горещия сироп.
По желание реването се украсява с разбита сметана (или заквасена, подсладена с малко захар), натрошени орехи, сусам, кокос и пр.