Шоколадово брауни само с лъжица брашно, е как да не се изкушиш

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Шоколадово брауни само с лъжица брашно, е как да не се изкушиш
Шоколадово брауни само с лъжица брашно, е как да не се изкушиш
38479
Шоколадово брауни само с лъжица брашно, е как да не се изкушиш
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Когато небето плаче като дъжд и последните листа падат от дърветата, особено искате топлина и нещо сладко. И тогава си спомням винаги за браунито.

Влажен и леко вискозен, с мека горчивина от тъмен шоколад вътре, той незабавно повдига настроението и идеално подхожда на ролята на десерта в студена есенна вечер.

кекс БРАУНИ

СЪСТАВКИ

200 г черен шоколад
115 г масло
200 г захар
3 яйца
80 г брашно
20 г какао на прах
Шипка сол
пакетче ванилова захар
форма за печене с диаметър 24 см
пудра захар за декорация

 

ПОДГОТОВКА

Начупете шоколада, поставете го в купа и разтопете на парна баня.

Добавете меко масло към топлия шоколад. Продължете да загрявате, като разбърквате, докато се получи гладка смес.

Разбийте захарта и яйцата в купа. Добавете сол и ванилова захар. Разбъркайте.

Изсипете маслото и шоколада в яйчената смес. Смесете всичко

След това добавете пресятото брашно и какао на прах.

Разбъркайте, за да създадете гъсто тесто със заквасена сметана . Покрийте съдът за печене с хартия . Изсипете тестото в него.

Изпратете формата във фурната, загрята до 180 градуса, за 25-30 минути. Нека отново ви напомня: нашето брауни не съдържа сода и бакпулвер. Тестото не трябва да втасва при печене. Тортата не трябва да е ефирна. Истинското брауни е плътно и влажно.

Оставете готовото брауни да се охлади.

Нарежете го на квадратни парчета. За да предотвратите залепването на ножа по шоколадовия десерт, той трябва да се загрее в гореща вода.

Това е всичко, кексът брауни е готов. Оказва се много засищащо, сладко и вкусно. Любителите на шоколада определено ще го оценят. Приятен апетит!

Ако желаете, можете да добавите лимонова кора или ядки към тестото. И да ви припомним първото правило за готвене: ако десертът не изглежда много добре отгоре, поръсете с пудра захар.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft