За блата:
1 ч.чаша захар
1/2 ч.чаша масло или маргарин
1/2 ч.л.сол
300 мл.гъст шоколадов сироп
4 яйца
1 ч.чаша брашно
1 ч.л.ванилия
1 ч.чаша натрошени орехи
Ментова глазура:
2 ч.чаша пудра захар
2 с.л. прясно мляко
3 - 4 капки зелена сладкарска боя
1/2 ч.чаша маргарин
3/4 ч.л. есенция от мента
Шоколадова глазура:
280 гр. натрошен шоколад (шоколадови стърготини)
2 с.л. прясно мляко
1/2 ч.чаша маргарин
Смесете всички продукти за блата. Изсипете ги в квадратна тавичка с диаметър 26 см. и печете на 220 градуса около 20 – 25 минути.
Смесете продуктите за глазурата и изсипете сместа върху охладения блат. Охладете за около 20 минути.
Разтопете продуктите за шоколадовата глазура и я излейте внимателно върху ментовия слой, след като е стегнал. Поставете в хладилника за 1/2 час.