Шоколадово сърце

вход през zajenata.bg
Шоколадово сърце
admin
Добавена от: admin
16240
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

шоколад - 150 г черен (70% какао)
масло - 120 г краве, меко
захар - 50 г пудра
сол - 1 щипка
яйца - 6 броя, (белтъци и жълтъци отделно)
захар - ¾ ч.ч. + 2 с.л. (180г)
брашно - ¾ ч.ч. + 2 с.л. (130 г) пресято
шоколадов кувертюр - за заливка
есенция - няколко капки ромова
шоколад - 50 г за украса 

Загрейте фурната на 180 градуса. Намазнете и леко набрашнете форма за печене във формата на сърце. Ако не разполагате с такава, може да използвате обикновена тава и след това старателно да изрежете сладкиша във формата на сърце.

Смесете заедно кравето масло, пудрата захар, солта
и добавете жълтъците наведнъж към сместа. Разбъркайте всичко добре и добавете предварително разтопения на водна баня и охладен шоколад.

Отделно разбийте белтъците с щипка сол на пухкав сняг, като постепенно добавите и захарта. Разбъркайте 1/3 от белтъците към шоколадовата смес. В останалите белтъци добавете брашното и сместа и внимателно хомогенизирайте всичко.

Изсипете сместа във формата и сложете да се пече за около 40 минути. Проверете готовността с клечка. Готовият сладкиш се охлажда и се изважда от формата върху решетка.

Шоколадовият кувертюр се разтопява и се разбърква с ромовата есенция. С него се залива кейка сърце. Прави се украса от настърган или разтопен шоколад, като внимателно се шприцова или полепва върху готовата глазура. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft