5 съставки и е готов- някой го използват за торта, но у нас винаги го изяждаме преди да стигнем до него

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
5 съставки и е готов- някой го използват за торта, но у нас винаги го изяждаме преди да стигнем до него
5 съставки и е готов- някой го използват за торта, но у нас винаги го изяждаме преди да стигнем...
9138
5 съставки и е готов- някой го използват за торта, но у нас винаги го изяждаме преди да стигнем до него
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Печенето на няколко блата за домашна торта е малко досадно. Много по-лесно е да направите един пухкав пандишпан и след това да го разрежете. Ние ви предлагаме рецепта за шоколадов блат, с който дори начинаещ кулинарен специалист може да се справи, веднага щом следвате стъпките на приготвяне.

Този десерт идеално съчетава богат шоколадов вкус и цвят, както и деликатна пореста структура . Тортата се нарязва добре на необходимия брой слоеве - 2, 3 и дори 4.

Всеки крем ще пасне идеално. От друга страна, бисквитата не изисква импрегниране и може да се сервират като самостоятелен сладкиш за чай. У нас често изобщо не стигаме до тортата, толкова е вкусен, че нищо не му е нужно.

 

Съставки

яйце 4 бр

Пшенично брашно 100 гр

Какао на прах 50 гр

захар 200 гр

Бакпулвер 0,5 ч.л

Масло на вкус

 

Подготовка

Отделете белтъците от жълтъците. Охладете белтъците в хладилник за по-добро разбиване. Жълтъците се разбиват с миксер със 100 гр. захар.

Започнете да разбивате белтъците с миксер на ниска скорост, след което постепенно увеличете скоростта до максимална. Постепенно добавете останалата захар към белтъците, разбити до върхове, включете отново с миксер. Разбийте, докато получите твърда маса, която няма да се разлее, ако обърнете купата.


Добавете разбитите жълтъци към белтъците, разбъркайте внимателно с шпатула отдолу нагоре, за да не се утаи масата. Добавете на малки порции пресятото какаово брашно и бакпулвера.

Поставете тестото в намазнена тава за печене. Изпратете в предварително загрята до 170 градуса фурна за 30-40 минути. Не отваряйте вратата на фурната по време на печенето, в противен случай тестото може да се утаи.

Проверете готовността с клечка за зъби. Оставете горещия пандишпан да изстине във формата, след което го прехвърлете върху решетка или кухненска дъска. След това охладената торта може да се разреже по дължина на няколко парчета.

Почерпвайте често себе си и семейството си с вкусни домашно приготвени десерти . Насладете се на готвенето!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft