Шоколадов разкош без яйца - отвътре пухкав, отвън с шоколадова коричка. Ум да ти зайде от сладост:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Шоколадов разкош без яйца - отвътре пухкав, отвън с шоколадова коричка. Ум да ти зайде от сладост:
Шоколадов разкош без яйца - отвътре пухкав, отвън с шоколадова коричка. Ум да ти зайде от сладост:
44394
Шоколадов разкош без яйца - отвътре пухкав, отвън с шоколадова коричка. Ум да ти зайде от сладост:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес сме ви подготвили наистина страхотно лакомство , което можете да приготвите по бърз и лесен начин. Сладкишът се нарича Шоколадов грях и нищо чудно, защото е много шоколадов и греховно вкусен! Пригответе го у дома и ще се убедите в твърдения ни - още по-хубаво е, че се прави без никакви яйца!

Сладкиш Шоколадов грях

Продукти:

125 г обикновено брашно

6 супени лъжици какао на прах

2 чаени лъжички бакпулвер

1/2 ч.л. сода за хляб

150 г захар

125 мл прясно мляко

6 супени лъжици рафинирано слънчогледово олио

65 мл гореща вода

За сиропиране:

185 мл прясно мляко

2 супени лъжици захар

За крема:

175 мл сметана с масленост 30 - 35 процента

2-4 супени лъжици пудра захар

За глазурата:

295 мл сладкарскса сметана

7 супени лъжици нарязан тъмен шоколад

шоколадов грях

Приготвяне:

Изсипете брашното, какаото, бакпулвера, содата и захарта в дълбока купа. Смесете добре всички сухи съставки.

След това добавете млякото и шест супени лъжици слънчогледово олио и разбъркайте отново много добре, за да направите гладко, рядко тесто. Докато бъркате, добавете към него малко гореща вода и разбъркайте, за да няма бучки.

Полученото тесто е гладко, лъскаво и малко течно.

Изсипете тестото в подготвена предварително намазнена с масло форма и поставете във фурна, предварително загрята на 175 до 180 градуса.

Проверете готовността със суха клечка. 

След като извадите от фурната, оставете сладкиша да изстине напълно.

Междувременно пригответе сироп, с който да напоите готовия сладкиш. Загрейте мляко в тенджера и разтворете захарта в него. Охладеното изпечено тесто надупчете с шиш на равни интервали и го полейте със сладко мляко и го оставете да попие.

Разбийте сметаната с миксер и добавете пудрата захар. Разбийте, докато започнат да се образуват дири в сметаната. Намажете с получения крем повърхността на сладкиша и го оставете да изстине в хладилник за около половин час.

Докато се охлажда, пригответе шоколадова глазура ганаш. Изсипете сметаната в тенджерка и оставете да заври. След това отстранете от котлона и добавете нарязания шоколад, оставете го да се разтопи за минута-две и бъркайте, докато всички парченца шоколад се разтворят и се получи гладка тъмнокафява шоколадова глазура. 

След това залейте с нея повърхността на сладкиша и я разпределете равномерно по повърхността, като наклоните формата.

Накрая отново върнете шоколадовия грях в хладилника за час-два.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft