Печенето на няколко блата за домашна торта е малко досадно. Много по -лесно е да направите един пухкав и след това да го нарежете. Ние ви предлагаме рецепта за шоколадова пандишпанова торта, с която дори начинаещ готвач може да се справи, стига да следвате стъпките на приготвяне.
Този десерт перфектно съчетава богат шоколадов вкус и цвят, както и деликатна пореста структура . Сладкишът се нарязва добре на необходимия брой слоеве - 2, 3 и дори 4. Всеки крем ще е подходящ.От друга страна, лата не изисква импрегниране и може да се сервира като самостоятелен сладкиш у нас точно така го хапваме
Съставки
Яйце 4бр
Пшенично брашно 100 гр
Какао на прах 50 гр
Захар 200 гр
Бакпулвер 0,5 ч.ч
Масло на вкус
Подготовка
Отделете белтъците от жълтъците. Охладете белтъците в хладилника за по -добро разбиване. Жълтъците се разбиват с миксер със 100 г захар.
Започнете да разбивате белтъците с миксер на ниска скорост, след което постепенно увеличавайте скоростта до максимум. Постепенно добавете останалата захар към разбитите протеини, докато достигнат голяма пяна, включете отново с миксер. Разбивайте, докато получите твърда маса, която няма да се разлее, ако обърнете купата.
Добавете разбитите жълтъци към белтъците, внимателно разбъркайте с шпатула отдолу нагоре, за да не се утаи масата. Добавете пресятото какаово брашно и бакпулвера на малки порции.
Поставете тестото в намазнена тава за печене. Изпратете във фурна, предварително загрята до 170 градуса, за 30-40 минути. Не отваряйте вратата на фурната по време на печене, в противен случай тестото може да се утаи.
Проверете готовността с клечка за зъби. Оставете горещият блат да се охлади във формата, след което я прехвърлете върху решетка или кухненска дъска. След това охладената торта може да се разреже по дължина на няколко парчета.
Почерпете по -често себе си и семейството си с вкусни домашно приготвени десерти . Приятно готвене!