Шоколадов сладкиш САМО с 3 лъжици захар (може и без захар) - готов е, докато мигнеш!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Шоколадов сладкиш САМО с 3 лъжици захар (може и без захар) - готов е, докато мигнеш!
Шоколадов сладкиш САМО с 3 лъжици захар (може и без захар) - готов е, докато мигнеш!
18507
Шоколадов сладкиш САМО с 3 лъжици захар (може и без захар) - готов е, докато мигнеш!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Може да ви напомни на прочутото Брауни , защото вкусът и изборът на съставки много прилича на него, така че всички любители на топящите се в устата шоколадови сладкиши , като този, ще се насладят и обожават новия десерт, който се приготвя само с 3 супени лъжици захар!

Тези, които следят теглото си или са на диета, могат и да пропуснат тези три лъжици захар, защото е достатъчен само шоколадът за готвене, използван за тази рецепта. Разбира се, препоръчително е да използвате малко качествен шоколад с висок процент какао. Ето какво ви трябва, за да си направите мега шоколадовия сладкиш с 3 лъжици захар :

Мега шоколадов сладкиш с 3 лъжици захар

Продукти (за тава/форма 30х22 см):

200 гр. несолено масло/маргарин

240 гр.

черен шоколад за готвене

2 с. л. захар или на вкус

1 пакетче ванилова захар (10 гр.)

4 яйца

4 бр. супени лъжици грис

200 г брашно

Глазура:

80 г шоколад за готвене

60 г сладка сметана

20 г масло

Приготвяне: 

Начупете шоколада (240 гр.) на кубчета и го сложете в дълбока купа, след което го разтопете в микровълновата или на водна баня/слаб котлон. По същия начин се разтопява и маслото, което не трябва да завира.

разтопено масло и шоколад

Смесете шоколада и маслото с телена бъркалка до получаване на гладка хомогенна смес. Добавете три супени лъжици захар към тази комбинация за обичайния сладък вкус на тортите, но ако искате да избегнете захарта, не се колебайте да я пропуснете.

масло с шоколад

Добавете ваниловата захар, разбъркайте и след това добавете четири яйца, които първо трябва да са на стайна температура (ако са студени, ще втвърдят маслото), а сместа от масло и шоколад трябва да е леко хладка, не трябва да е гореща (т.к. яйцата ще се сварят).

лъжици захар

шоколадово тесто

Разбийте добре, докато яйцата се смесят и поемат напълно в сместа и едва тогава добавете 200 г брашно и четири супени лъжици грис. В този момент загрейте фурната до 160 градуса. Разбъркайте и хомогенизирайте.

шоколадова смес за сладкиш

Покрийте формата, в която ще печете тортата (със среден размер 30х22 см) с хартия за печене. Изсипете сместа в нея, разпределете и заравнете равномерно, след което я сложете да се пече за половин час или по-малко от указаното (около 20 минути). Оставете малко да се охлади, след което пригответе глазурата:

шоколадово тесто сладкиш

шоколадов блат

За глазурата: В купа се слагат 80 гр. шоколад за готвене, 60 гр. сладка сметана и 20 гр. масло и се разтопяват в микровълнова или на водна баня, след което с получената смес се залива топлият сладкиш. Оставете да се охлади на стайна температура, след това в хладилник или студена стая, след което нарежете и сервирайте. 

шоколадов сладкиш без захар

Да ви е сладко!

мега шоколадов сладкиш

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft