Мекичък и свеж сладкиш, който се топи в устата. Горещо препоръчваме за всички любители на шоколадово-ментовия вкус!
4 жълтъка се разбиват със 100 гр. захар. Отделно се разтопяват на водна баня 100 гр. шоколад с 50 грама масло и ситно нарязаните 20-тина листенца прясна мента. След като хубаво се разбият жълтъците, се добавят шоколадът и маслото, 1 супена лъжица какао, 1 ванилия и 1 чаена лъжичка екстракт от мента.
Отделно се разбиват 4 белтъка на твърд сняг. Белтъците се добавят към жълтъците и се разбърква бавно с лъжица, за да се хомогенизира сместа, без да спадне обемът й. Прехвърля се в малка тавичка, намазана с масло, и се пече в предварително загрята фурна на 160 градуса около 40 мин. Оставя се хубаво да изстине преди нарязване.
Шоколадов сладкиш After Eight - без брашно и с дъх на мента
18 Ноември 2015
10001
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари