1/2 чаша натрошени бисквити (graham cracker crumbs)
1 с.л. какао на прах
1 с.л. захар
1 с.л. масло (разтопено)
100 гр. черен шоколад (начупен)
2 с.л. сметана за готвене
1 пакет (220гр.) крем сирене (на стайна температура)
1/4 чаша захар
1 яйце (на стайна температура)
1 ч.л. екстракт от ванилия
Продукти за шоколадовия сос:
28 гр. черен шоколад
1 с.л. царевичен сироп
1 с.л. сметана за готвене
Смесете натрошените бисквити, какаото на прах, захарта и маслото. Разбийте до получаване на хомогенна смес. Разстелете сместа по дъното и стените на подходяща
за целта тава или форма и оставете настрана. Разтопете шоколада на водна баня и добавете сметаната към него. Разбъркайте добре с миксер крем-сиренето и захарта. Разбъркайте яйцето в отделна купа и добавете към крем-сиренето, като разбърквате с дървена лъжица. Добавете и шоколадова смес към крем-сиренете и разбъркайте отново. След това изсипете сместа равномерно върху бисквитената смес в формата. Печете в предварително загрята на160 градуса фурна, докато чийзкейкът стане готов, за около 45-60 минути.
Начин на приготвяне на шоколадовия сос:
Разтопете шоколада в царевичния сироп и сметана на водна баня. След като получите хомогенна смес, разлейте сместа върху чийзкейка.