Шоколадов ЧУДО-СЛАДКИШ с 2 яйца - съвършеният десерт! Толкова сочен, че се яде с лъжичка!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Шоколадов ЧУДО-СЛАДКИШ с 2 яйца - съвършеният десерт! Толкова сочен, че се яде с лъжичка!
Шоколадов ЧУДО-СЛАДКИШ с 2 яйца - съвършеният десерт! Толкова сочен, че се яде с лъжичка!
6105
Шоколадов ЧУДО-СЛАДКИШ с 2 яйца - съвършеният десерт! Толкова сочен, че се яде с лъжичка!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

За всички любители на шоколада това е перфектният десерт . Почти няма човек, който да не обича шоколад или приготвени от него десерти. Ако някога сте опитвали "турския мокър сладкиш", значи знаете за какво говорим.

Рецептата, която ще прочетете, е за още по-сочен и мек сладкиш, който можете да ядете с лъжица, вместо с десертна вилица. Приготвя се много лесно, а плътният му шоколадов вкус се усеща още с първата хапка. Ето какво ви трябва, за да си приготвите този Шоколадов чудо-сладкиш:

Шоколадов чудо-сладкиш

Продукти: 

2 яйца

12 с.л. захар

12 с.л.

прясно мляко

3 с.л. олио

2 с.л. какао

14 с.л. брашно

1 пакетче бакпулвер

За соса:

700 мл прясно мляко

4 с. л. захар + 1 пакетче ванилова захар

200 г шоколад

200-250 г масло/маргарин

200 г смлени ядки

малко ром по желание

2 с. л. какао

Приготвяне: 

В по-дълбока купа разбийте яйцата на пяна, като постепенно добавяте захарта, след което когато се сгъстят и станат кремообразни, добавете останалите течни съставки: мляко и олио, след което загладете.

разбити яйца

Най-добре е да добавите сухите съставки като брашно и бакпулвер през сито, след което всичко да се разбърка добре на хомогенна смес без бучки (с шпатула или с миксер на най-ниската скорост).

Намажете и поръсете средно голяма тава с брашно и изтръскайте излишното. Изсипете готовото тесто, разпределете го равномерно и го заравнете. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 25 минути.

шоколадово тесто

Изпеченият блат се оставя да изстине, след което се изважда и внимателно се разполовява и се оставя да изстине напълно. 

шоколадови блатове

В млякото се слагат захарта, ванилията, шоколадът и маслото, както и две супени лъжици какао, разбъркано с хладка вода (за да няма бучки).

Тенджерата се слага на огъня да ври около 15 минути при непрекъснато бъркане, след което се сваля от котлона и се добавят смлените орехи и по желание ром. Оставете соса настрана да се охлади леко (да не е много горещ).

Върнете единия блат в тавата, в която се е пекъл, така че разрезът да е нагоре. Изсипете половината от соса равномерно по цялата повърхност, след което покрийте с втората част от блата, също с разреза нагоре.

сиропиране сладкиш

Залейте с останалата част от шоколадовия сос и оставете да се охлади и стегне напълно. 

шоколадов сладкиш с ядки

По желание отгоре може да поръсите със смлени или нарязани орехи или да разбиете сметана и да украсите. 

шоколадов сладкиш парче

Да ви е сладко!

шоколадов чудо-сладкиш

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft