Шоколад отгоре, шоколад отдолу, без масло, брашно и захар, какво повече да иска човек, освен още 1 парче

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Шоколад отгоре, шоколад отдолу, без масло, брашно и захар, какво повече да иска човек, освен още 1 парче
Шоколад отгоре, шоколад отдолу, без масло, брашно и захар, какво повече да иска човек, освен още...
44859
Шоколад отгоре, шоколад отдолу, без масло, брашно и захар, какво повече да иска човек, освен още 1 парче
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Знам, че всички, които обичат сладкото ще разберат усещането, когато им се хапва нещо сладичко, но нямат сили да готвят. Разбира се, можете бързо да направите кекс в микровълнова фурна , но може ли например това да замени шоколадова торта ? За такива случаи в моята готварска книга отдавна е написана рецепта за просто лакомство.

Също така ще ви кажа как да направите шоколадова торта без брашно и захар . Дори едно дете може да се справи с тестото и сметаната за не повече от пет минути. Обичам да добавям начукани фъстъци , но можете да замените с всякакви други ядки или дори банан, въпрос на вкус

 

Съставки

Черен шоколад 300 гр

Яйце 6 бр.

Какао на прах 10 g

Сол 2 щипки

Крема сирене 400 гр

сметана 200 мл

Фъстък 50 гр (по ваш вкус)

 

Подготовка

Отделете белтъците от жълтъците. Смесете жълтъците с щипка сол до гладка смес. Добавете какао и разбъркайте добре. 


Разтопете 150 г шоколад и го добавете към жълтъчната маса, разбъркайте до гладка смес.


Разбийте белтъците с щипка сол до твърда пяна. Внимателно изсипете протеиновата маса в шоколада


Покрийте лист за печене с пергамент и разпределете тестото равномерно. Изпратете за печене във фурна, загрята до 180 ° C за 10 минути. Оставете кората да се охлади и отрежете около краищата


Покрийте кората с пергамент и обърнете. Извадете пергамента, върху който е била изпечена тортата. Нарежете на 4 равни правоъгълника. 


Сега нека приготвим крема. Разбийте сметаната и крема сиренето, докато станат пухкави и стегнати. 


Разтопете останалия шоколад, добавете малко сметана към него и разбъркайте до гладка смес. След това добавете шоколадовата маса към кремообразната, разбъркайте.


Време е да оформите тортата. Поставете крема върху първата торта с помощта на сладкарски плик. Поръсете сметаната с накълцани фъстъци. Повторете още 3 пъти. Не е нужно да поръсвате горния слой с фъстъци. Изпратете тортата за един час в хладилника.

Веднага ще разкрия малка тайна как да поддържаме формата на тортата без брашно . Поставете крема в хладилника преди да оформите лакомството и дори по време на процеса на приготвяне. Тогава тортите няма да увиснат и десертът ще се окаже висок и красив.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft