Знам, че всички, които обичат сладкото ще разберат усещането, когато им се хапва нещо сладичко, но нямат сили да готвят. Разбира се, можете бързо да направите кекс в микровълнова фурна , но може ли например това да замени шоколадова торта ? За такива случаи в моята готварска книга отдавна е написана рецепта за просто лакомство.
Също така ще ви кажа как да направите шоколадова торта без брашно и захар . Дори едно дете може да се справи с тестото и сметаната за не повече от пет минути. Обичам да добавям начукани фъстъци , но можете да замените с всякакви други ядки или дори банан, въпрос на вкус
Съставки
Черен шоколад 300 гр
Яйце 6 бр.
Какао на прах 10 g
Сол 2 щипки
Крема сирене 400 гр
сметана 200 мл
Фъстък 50 гр (по ваш вкус)
Подготовка
Отделете белтъците от жълтъците. Смесете жълтъците с щипка сол до гладка смес. Добавете какао и разбъркайте добре.
Разтопете 150 г шоколад и го добавете към жълтъчната маса, разбъркайте до гладка смес.
Разбийте белтъците с щипка сол до твърда пяна. Внимателно изсипете протеиновата маса в шоколада
Покрийте лист за печене с пергамент и разпределете тестото равномерно. Изпратете за печене във фурна, загрята до 180 ° C за 10 минути. Оставете кората да се охлади и отрежете около краищата
Покрийте кората с пергамент и обърнете. Извадете пергамента, върху който е била изпечена тортата. Нарежете на 4 равни правоъгълника.
Сега нека приготвим крема. Разбийте сметаната и крема сиренето, докато станат пухкави и стегнати.
Разтопете останалия шоколад, добавете малко сметана към него и разбъркайте до гладка смес. След това добавете шоколадовата маса към кремообразната, разбъркайте.
Време е да оформите тортата. Поставете крема върху първата торта с помощта на сладкарски плик. Поръсете сметаната с накълцани фъстъци. Повторете още 3 пъти. Не е нужно да поръсвате горния слой с фъстъци. Изпратете тортата за един час в хладилника.
Веднага ще разкрия малка тайна как да поддържаме формата на тортата без брашно . Поставете крема в хладилника преди да оформите лакомството и дори по време на процеса на приготвяне. Тогава тортите няма да увиснат и десертът ще се окаже висок и красив.