Взех 1 шоколад, 2 яйца, малко захар и брашно и спретнах същинска шоколадова лава

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Взех 1 шоколад, 2 яйца, малко захар и брашно и спретнах същинска шоколадова лава
Взех 1 шоколад, 2 яйца, малко захар и брашно и спретнах същинска шоколадова лава
18402
Взех 1 шоколад, 2 яйца, малко захар и брашно и спретнах същинска шоколадова лава
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Отдавна исках да направя шоколадов фондан с пълнеж , но се страхувах, че ще бъде много трудно. Работих в ресторанти 8 години, но така и не поисках рецептата. Искрено благодаря на една приятелка за тази лесна и разбираема рецепта за нула време..

Днес редакцията ни ще сподели инструкции как да направите шоколадов фондан. Невероятно вкусен френски десерт !

ШОКОЛАДОВ ФОНДАН С ПЪЛНЕЖ

СЪСТАВКИ

200 г шоколад
160 г масло
4 яйца
120 г захар
100 г брашно
1 супена лъжица какао

 

ПОДГОТОВКА

На водна баня разтопете блокче черен шоколад със 150 грама масло. Разбърквайте от време на време, за да осигурите еднородност.

Докато шоколадът се топи, можете да приготвите самите форми. Кръглите форми за кексчета, керамични или за еднократна употреба, ще свършат работа Те трябва да бъдат намазани с омекотено масло (отне ми около 10 грама) и след това да се поръси старателно всяка форма с какао.

Разбийте яйцата и захарта в удобен съд. Изсипете леко охладения разтопен шоколад на тънка струйка към яйчената смес. Пресейте брашното.

Разбъркайте добре до гладка смес. Моля, обърнете внимание, че не е нужно да месите много дълго време: при продължително бъркане глутенът от брашното може да изпъкне и тестото ще бъде плътно, което означава, че самото печиво няма да излезе толкова леко, колкото ни е необходимо.

Изсипете тестото във формите, като напълнете формите на 2/3. Печете мъфините във фурна, загрята до 200 градуса за 10-15 минути.

Готовите мъфини охладете малко и след това внимателно ги обърнете в чиния. Поръсете фондана с какао, поднесете ги горещи. Шоколадовият фондан се сервира най-добре с топка сладолед , точно както в ресторантите. Приятен апетит!

А за да видите целия процес на приготвяне на този деликатес, гледайте видеото .

 

Пълненият шоколадов фондан или petit gateau, както казват във Франция, е вкусен десерт, който се обича в почти всички европейски страни.

Мек кекс отгоре, а вътре течен шоколадов пълнеж няма да остави безразличен нито една жена! Приготвянето на десерта е просто, затова мъже, вземете под внимание тази рецепта. Нека изненадаме любимите ви жени с вкусни домашни лакомства .

 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft