Пека я всеки уикенд и се наслаждавам на живота- лесна немска торта за ценители на вкусното

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пека я всеки уикенд и се наслаждавам на живота- лесна немска торта за ценители на вкусното
Пека я всеки уикенд и се наслаждавам на живота- лесна немска торта за ценители на вкусното
143619
Пека я всеки уикенд и се наслаждавам на живота- лесна немска торта за ценители на вкусното
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако харесвате маково семе и извара, то определено трябва да опитате този десерт. Немската торта с мак е на празничните трапези в Германия от векове. Не е твърде придирчива , но е достатъчно проста, за да си я сготвите без причина.

 

Торта с маково семе

Това ястие се нарича още немска макова извара . Има много мек и ароматен пълнеж и изобщо няма излишно тесто. Така този десерт се оказва достатъчно добър за здравето.

 

Съставки за тестото

90 г масло
80 г захар
190 г брашно

Съставки за пълнежа

50 г грис
200 г извара
90 г захар
100 г маково семе
450 мл мляко
60 г масло
1 яйце



Подготовка

Да започнем с пълнежа. В малка тенджера смесете студено мляко, масло, захар и маково семе. Разбъркайте сместа, оставете да заври на среден огън и разбъркайте добре.

След това към горещата смес трябва да се добави грис. За да направите това, добавете зърнени храни на малки порции и разбъркайте енергично с бъркалка. Правете всичко бавно и постепенно, за да не се получат бучки.


След като добавите грис, разбъркайте отново сместа и оставете настрана. Ще са необходими около 20 минути, докато масата се охлади и сгъсти.

В купа смесете изварата, яйцето и добавете щипка сол. След това изварата трябва да се разбие добре с блендер до гладкост. Ако желаете, можете да добавите малко екстракт от ванилия .


Да вземем пясъчна основа. Пресейте брашното през сито. А твърдото масло нарежете на ситно с нож или настържете . След това смесете маслото, брашното и захарта. Добавете и щипка сол. Ако имате кухненски робот или шредер, можете да го използвате.

Сега можете да комбинирате маковото семе и изварата заедно. Разбъркайте до гладкост. По-добре с ръчен пасатор .
След това покрийте пергамента във формата и изсипете половината от пясъчните трохи вътре. Можете дори малко повече от половината. Тази основа трябва да бъде добре уплътнена.

След това изсипете вътре цялата изварно-макова смес и отгоре поръсете с останалото тесто. Не е необходимо да уплътнявате горния слой. След това изпратете тортата да се пече в предварително загрята до 180 градуса фурна. Ще трябва да изчакате 40-50 минути.

 

За да не се разтече тортата

След като извадите сладкиша от фурната, не разглобявайте тавата. Трябва да изчакате тортата да изстине, след което да я приберете в хладилника за още няколко часа . В противен случай има шанс тортата да се разпадне, докато се втвърди.

След това можете лесно да го извадите от формата и да сервирате. Време е да се насладите на комбинацията от нежен пълнеж от мак и хрупкава пясъчна основа. Със сигурност ще се влюбите в такъв чийзкейк.

 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft