Ще ви молят на колене за рецептата: нежен сметанов вкус в толкова малко калории! Кощунство е да не опита човек едно парченце!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ще ви молят на колене за рецептата: нежен сметанов вкус в толкова малко калории! Кощунство е да не опита човек едно парченце!
Ще ви молят на колене за рецептата: нежен сметанов вкус в толкова малко калории! Кощунство е да...
59628
Ще ви молят на колене за рецептата: нежен сметанов вкус в толкова малко калории! Кощунство е да не опита човек едно парченце!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако искате да се организирате малък празник без специален повод - изпечете този  пай . Поканете приятели на кафе или чай и се насладете на ароматното сладко лакомство. Този невероятен сладкиш с праскови ще ви зарадва със своя необикновен вкус и външен вид.

В основата на сладкиша е масленият блат, който идеално се съчетава с изварата. За да получите мека и ронлива коричка, максимално охладете водата и използвайте масло, което е престояло във фризера за 20 минути.

Продукти:

1 1/4 чаши брашно

120 гр.

масло

1/4 ч.л. сол

3 с.л. вода

500 гр. фина безсолна извара или сирене тип Филаделфия

1 пак. ванилия

1/2 ч.л. настъргана лимонова кора

5 с.л. захар

5 с.л. сметана

2 яйца

3 с.л. нишесте

400 гр. праскови от консерва или компот

Приготвяне:

  1. Настържете маслото, смесете го с брашното и солта. Налейте водата и омесете тесто. Пъхнете го в хладилника за 20 минути.
  2. В дълбок съд с миксер смесете изварата, яйцата, захарта, нишестето, лимонената кора, ванилията и сметаната.
  3. Покрийте форма с диаметър от 26 см с хартия за печене.
  4. Разпределете по дъното й тестото, като оформите и борд. Направете няколко дупчици с вилица.
  5. Пъхнете формата с тестото за 10 минути във фурна, загрята до 180 градуса.
  6. Извадете основата от фурната. Разпределете отгоре сместа с извара и половинки праскови. Плодовете трябва да се натиснат в плънката.
  7. Изпечете сладкиша за 40 минути на 170 градуса.

Оставете сладкиша хубаво да изстине, след което поръсете с пудра захар и поднесете. Приятен апетит!

 

 

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft