Ще ви науча как да готвите месо "в термос": меко и сочно! По-вкусно, отколкото във фурната. Дори телешкото месо ще се стопи в устата ви

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти
Основни ястия
Ще ви науча как да готвите месо "в термос": меко и сочно! По-вкусно, отколкото във фурната. Дори телешкото месо ще се стопи в устата ви
2864
Снимков материал: pixabay.com
Ще ви науча как да готвите месо "в термос": меко и сочно! По-вкусно, отколкото във фурната. Дори телешкото месо ще се стопи в устата ви

Месото се оказва много меко и сочно - не е възможно да се отдели!  Горещо ви препоръчвам тази рецепта, сигурна съм, че ще ви хареса! Запишете го за себе си, за да не го загубите, или го споделете в социалните мрежи и ще бъде запазен на вашата страница.

Съставки:

месо (свинско, телешко)

сол

захар

чесън

подправки (дафинов лист, черен пипер на зърна)

вода

Посочвам пропорциите за 1 кг месо

Налейте 1 литър вода в тенджера, добавете 2-2,5 супени лъжици сол, 1 супена лъжица захар, няколко дафинови листа, няколко зърна черен пипер, можете да добавите и бахар. Добавяме и една глава чесън - разделете я на скилидки и я хвърлете в тенджерата заедно с обвивката.

Щом заври, варете саламурата за 3-5 минути и добавяте месото. Месото трябва да е на едно парче. Отстранете пяната и гответе за 20-30 минути. Всъщност не е нужно да правим нищо друго, "термосът" ще свърши останалото.

Между другото, не бързайте да вземете обикновения си термос. Тук не става дума за него, а за ефекта на термос, който ще създадем, така че месото да "стегне".

Така че, веднага след като месото се приготви за 20-30 минути, създайте "термос". За да направите това, увийте тенджерата с месо и бульон с одеяло, а отгоре с нещо друго, например старо кожено палто или второ одеяло. Увиваме го добре, за да няма празнини. Колкото по-добре покриете, толкова по-вкусно ще бъде.

Оставяме така за 12-14 часа. Месото ще се охлади много бавно и ще е задушено. И дори след 12 часа ще е топло. Изваждаме го от бульона, изчакваме, докато се охлади напълно - и можете да ядете. Е, можете да опитате веднага, докато е още топло. Много е вкусно!

Внимание! Важно е да създадете добър "термос", в противен случай месото ще бъде полуизпечено и съвсем не това, което трябва да бъде според рецептата.

Това е всичко! Вкусното месо е готово без шум! Увивам го в найлоново фолио или го слагам в плик и го прибирам в хладилник като колбас. Не знам колко се съхранява такова месо, тъй като всичко се яде тук за 1-2 дни

Редактор: Ива Христова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft